onsdag 8 april 2009

Jenny

Jag fortsätter på temat glad...
Det är roligt med ord och språk. Jag fascineras av ords ursprung och slukar artiklar som behandlar ämnet (de är ju inte alltid så många). Om jag på något sätt är osäker på betydelsen av ett ord eller inte alls förstår ett ord så slår jag upp det i närmsta ordbok eller frågar närmsta människa. Språk är kul. Dialekter är roligt.


Jag läste för ett tag sedan om Språktidningen (som är en ny bekantskap för mig) och att man kunde få två nummer för det otroligt förmånliga priset, 29:-. (är någon intresserad så gå in på tidningsbutiken ) Jag slog till och har fått ett nummer och måste säga att tidningen är värd sitt pris - en massa intressant läsning om stort och smått. Väldigt skönt att läsa en tidning som inte behandlar dieter eller kändisar eller mascara och inte heller innehåller reklam för dylikt. Jag kanske fortsätter prenumerationen...
Men för att komma till saken - det som gjorde mig glad är att läsa om en kvinna jag känner till - en magmakvinna! På sidan språkspaningar står följande:


Det är otroligt roligt att Jennys 6-ords-blogg uppmärksammas, för den är ju bra! Har ni inte skrivit ert livs historia med sex ord ännu så gör det - det är roligt, men kan också ge en perspektiv på tillvaron.
Ha det gott
/Madde

3 kommentarer:

 1. Nämen! Vad kul. Det hade jag inte en ANING om! (Jag hoppas jag får en kopia på den notisen)

  Hoppas det kommer några fler bidrag till sexordsbloggen nu då, för jag börjar fundera på att lägga ner den eftersom det är rätt stiljte numera. Å andra sidan har det ju kommit in flera hundra bidrag, så den kanske är "klar" nu...

  SvaraRadera
 2. Kanske är den klar eller så har den gått i dvala bara. Den kanske kommer igång lite efter en sån här notis...!?
  Jag mailar dig notisen.

  SvaraRadera
 3. NEJ, JENNY FÅR INTE LÄGGA NER SIN BLOGG. Jag tittar in där då och då samt jag vet att många andra gör det också. Låt den finnas kvar.

  SvaraRadera