tisdag 7 april 2009

Hjärta dig!

Vi går till jobbet, cyklar, åker buss, bil - vissa springer och många jäktar och stressar. Det är mycket stress här i världen. Vi kommer till jobbet och många gånger möts vi av "korta" kommentarer, inga kommmentarer alls, av ett ord & av några få, flera meningar. Det är inte många som möts av uppmuntrande ord på jobbet och väldigt sällan skratt - det skrattas för lite här i världen (i alla fall i den vuxna världen). Jag menar skratt som gör att ögon tåras och att det känns i magen. Jag menar ord som är hjärtligt menade.

Vi måste bli bättre på uppmuntran och vänliga, varma ord. Vi måste bli bättre på att se våra medmänniskor och vi borde bli bättre på mer offentlig uppmuntran.

I Umeå - på staketet kring fotbollsplanen vid Vasaplan (vid Kultrucentrum, fd Gjallarhornet) så hänger ett hjärta. Ett stort hjärta i rosa och rött.
Det är gjort av många händer i många timmar - det är tätt knutet som en rya - av platspåsar. Det hängdes upp i februari kring alla hjärtans dag och det hänger fortfarande (jag hoppas att det får hänga länge) - ett hjärta för att glädja de som går förbi, som stressar, som inte fick några uppmuntrande ord idag...

Kanske kan det hjärtat bli en stafettpinne, en stafetthandling, ett stafetthjärta...
Ha en bra dag alla vackra människor
/Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar