fredag 6 februari 2009

Helgmat

Här kommer en superfräsch och helgod laxmiddag. Min bror och hans fru bjöd på det här i somras. Receptet är för två personer.

Halstrad lax med nudelsallad, passionsfruktdressing och wasabimajonnäs

Wasabimajonnäs
0,5 dl lättmajonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt
2 tsk wasabi
1 tsk färskpressad citron
lite salt Blanda ihop allt.

Passionsfruktdressing
1 passionsfrukt
1,5 tsk färskpressad citron
2 msk rapsolja
lite salt Blanda ihop allt.

Nudelsallad
200 g pak choi (mangold eller babyspenat går också bra)
150 g äggnudlar
rapsolja och salt Hacka pak choi grovt. Koka nudlarna. Häll av dem i durkslag. Fräs hastigt pak choi med rapsoljan i samma kastrull. Häll tillbaka nudlarna och rör om.

Laxen
2 laxfiléer halstras i rapsolja på hög temperatur i en stekpanna. Se till att det blir en frasig yta och lämna gärna en rå kärna. Salta och peppra.

Förutom majonnäsen och dressingen, passar torrostade jordnötter också till.

Smaklig måltid!

Om det mot förmodan blir något kvar av majonnäsen, så håller den flera dagar till och passar till allt möjligt i fisk- och skaldjursväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar