tisdag 17 februari 2009

Ska sommaren bli toppen ?

24.5 grader i morse och jag gick, härligt härligt man riktigt vaknar till liv. Men nu börjar tom jag bli lite less. Det kan väl vara sådär lagom.
Förhoppningsvis får vi en toppensommar eller vad tror ni?
Den här dagen gick också fort, det är så nästan alltid nuförtiden. Jag läste om en undersökning där både unga och gamla blev intervjuade om hur de upplevde tiden, nästan alla upplevde att tiden går fortare och fortare. Det var alltså ingen skillnad på ungas och äldres känsla till tiden. När man var liten så gick tiden alltid sååå sakta men idag upplever tom barn att tiden går fort och det är väl så att stressen i samhället, alla krav och alla måsten får alla att känna att tiden går så fort. Det är ganska hemskt :( När stannar vi upp och lyssnar till alla ljud runt ikring oss? när lyssnar vi på vårt innersta? Tar vi oss tid att lyssna hjärtligt på varandra?

Jag hamnade i en intressant diskussion om manligt och kvinnligt. Vad är manligt/kvinnligt egentligen? är det så att vi alla har lite av båda könen och sen utvecklar vi det manliga resp kvinnliga utifrån miljön, arvet etc. JAg tror att man formas under livets gång. Om man tex som jag gjorde under några år, lever ensam med sina barn så utvecklar man en manlig sida lite mer (missförstå mig rätt). JAg menar att under några år av mina barns liv fick jag vara lite pappa också......Oj vad jag krånglar till det men det är en intressant diskussion om könen. Gubbväldet är ju större än gummväldet, eller hur? Därav kvinnliga nätverk också. Varför finns det inga manliga nätverk? Den frågan fick jag en gång och jag svarade "Starta ett du det finns ingen som hindrar männen". Nu ska jag göra kväll och sluta skriva för den här gången. Godnatt

1 kommentar:

  1. Jo, det är verkligen en intressant diskussion det där med manligt och kvinnligt. Jag tror också att det är könsöverskridande - det vill säga att män kan vara kvinnliga och kvinnor kan vara manliga. Allt annat är ju determinism (dvs att man i förväg bestämmer hur en människa ska/bör/kan vara).

    Män har visst nätverk! Fast de har andra namn för dem (t.ex. Rotary förut och så är fortfarande många företagarföreningar mansdominerade). Vissa av nätverken är så pass informella att de inte ens har något namn (typ att man ingår i samma jaktlag).

    SvaraRadera