fredag 9 januari 2009

Eniro - gula sidorna

Igår ringde mig en försäljare från Eniro.
Hon ville kolla mina uppgifter var rätt och började rabbla upp mina uppgifter. När hon påbörjade att kolla min mailadress blev jag rätt vaksam.Jag sa att jag ville ha det som förut - inget mer eller mindre. Bara det som förs in GRATIS. Ops - där sa jag det utlösande ordet. GRATIS. Hon förklarade lite stelt att 'gratis' hade upphört att gälla för företag och att jag hade fått ett brev i somras om det. Numer kostade det.

Numer kostar det - jag tror hon sa - 1000 kr. Så jag blev lite härsken och sa att det här måste jag verkligen fundera över. Då blev hon lite ilsk och funderade om jag inte ville bli sedd och nådd via nätet? Visst vill jag det MEN inte bara ta beslutet sådär via telefonen. Så jag upprepar att jag måste fundera på detta och att jag vill bara ha med det som är GRATIS. Hon blir nu mäkta irriterad på mig;
- ALLA företag är med och ingen ifrågasätter detta.
Jag förblir tyst...
- MEN OK, DU FÅR BETALA 675 KRONOR för det hela men det är sista budet.

Jag skyndade mig och sa JA för hon lät väldigt brysk på slutet.

Idag är en stor dag - jag ska sälja vårt expansionskärl!!!

Får se om jag bloggar något i helgen.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Eniro katalogen och Eniro on-line, vilket elände allt är med dessa sökmotorer och papperskataloger,
  sökord och kontaktuppgifter, som man måste så att säga vara med i för att synas,dessutom är det svårt att minnas vilket inlägg, som gjordes förra året.
  Det finns även blufföretag i den branschen,vilket jag råkade ut för, med polisanmälan, som följd.
  Se Svenskt Näringslivs hemsida= vilka företag man ska akta sig för.
  Det bästa är precis, som du önskar
  att få vara med gratis. Mitt företags gratisinlägg i papperskatalogen för år 2009,kostade 781:- med moms, vilket är tillräckligt mycket pengar//MR

  SvaraRadera
 2. Eniros försäljningsmetoder är inte helt rena, läs: http://blog.rynge.com/2008/10/oetisk-forsaljning-av-eniro-gula_23.html.

  Vi sa till dem att vi inte ville vara med alls om det kostade något, och vi ligger kvar ändå på eniro.se (antar att vi inte är med i katalogen).

  SvaraRadera
 3. Hej, ja Eniro är inte seriöst och de drar bara till med ett pris. (Det har varit processer mot Eniro angående det där och ev. är nya på gång.) Därför blev du nöjd när hon sänkte det. I själva verket blev du lurad (Om än inte lika lurad som om du hade betalt tusen spänn.)

  SvaraRadera