onsdag 21 januari 2009

Vad innebär att må bra?

Mitt nyårslöfte är att må bra. Vi satt där i Las Vegas, på nyårsafton, i ett café på hotell Flamingo och pratade nyårslöften. Ifjol gjorde vi inga nyårslöften, vi gjorde var sin vision för 2008. Jag hade köpt stora vita ark och nya fina färgpennor, en del hade till och med glitter i sig. Familjen ritade och berättade sin vision för det nya året. I min vision fanns det att åka på en låååång resa med hela familjen. Och där satt jag nu med hela familjen i Las Vegas på vår långa resa. Snacka om att jag var nöjd!

I år har jag inte gjort någon vision kring att må bra, gjorde det bara som ett traditionellt nyårslöfte. Vad är det egentligen? När mår jag bra? Är det rätt vikt, rätt motion, rätt kost, rätt jobb, rätt man, rätt hus…. Att få vara frisk?

Jag funderar mycket över vad må bra innebär. Jag oroar mig ofta. I själva verket lever jag mitt drömliv med min familj och mitt jobb. Jag är frisk och har inkomster så att jag vet att jag klarar lågkonjunkturen – och ändå oroar jag mig nästan varje dag. Tidigare i livet har jag haft anledning att oroa mig men nu har jag inte det, men jag oroar mig.

Jag tänker att då, när jag hade anledning att oroa mig, gick det ju bra i alla fall så det fanns ingen anledning då heller.

Är att må bra att acceptera livet som det är just nu, och lita till mina förmågor att hantera oavsett vad som kan komma att hända?

1 kommentar:

 1. Ja, att må bra är inte så lätt att definiera. Att må bra kanske är olika för olika människor?
  Jag kan må bra av småsaker som
  t ex att jag lyckats laga till en maträtt utan recept (eftersom jag
  är en typisk "måste ha recept med mått"-kock.), när jag städat eller när jag låter bli att städa och sätter mig och läser en bok istället.
  Frågan är om det viktiga är att sträva efter att må bra hela tiden...
  Jag tycker du slår huvudet på spiken när du skriver om att "acceptera livet som det är och lita till sina förmågor"
  Då tänker jag så här att jag behöver inte må bra hela tiden. Det är ingen fara om jag mår dåligt.
  Jag måste bara acceptera det och lita på att jag kommer att må bra snart igen.
  Så det är okej att du oroar dig, acceptera det och lita på att du fixar det! ;)
  Hälsningar
  Karina J

  SvaraRadera