söndag 4 januari 2009

Från veterinär till sexist

Så här glad såg min hund Mia ut när vi skulle gå ut imorse på morgonpromenaden. Hon tycker inte om när det är kallt ute.. speciellt inte när hon har fått urinvägsinfektion. Vi var på besök hos veterinären i fredags, 400 kr för 10 minuters besök innefattande provtagning och pencellin- spruta plus antibiotika 110 kr. Men jag hade nästan hunnit räkna med att det skulle kosta upp mot 1000 kr eftersom han både tog prov och gav spruta, så i slutändan blev det ändå 290 kr mindre än vad jag förväntat mig:-). Det kostar pengar att bli sjuk om man är hund, tur att vi människor har högkostnadskort för läkarbesök! För oss kostar det aldrig mer än 900 kr /per år och det är ju väldigt billigt, speciellt om man jämför med en person som bor i USA och är oförsäkrad. Nog om prisjämförelser,

Jag skulle vilja avsluta min bloggvecka med att tipsa om en bok som heter "Sexistens Karriär-Handbok för unga kvinnor", skriven av Lars Einar Engström. Han har även skrivit "En sexists bekännelser". Jag var på en föreläsning med Engström och han är en person som skapar diskussioner! Det är rätt intressant att läsa hur en sexist tycker att en kvinna ska vara för att göra göra karriär! Boken finns att köpa på http://www.bokus.com/ och kostar 116 kr.

Tack för mig och därmed skickar jag över "pennan" till näste bloggare och vill också passa på att dela med mig av ett citat jag brukar tänka på när jag ororar mig för mycket för olika saker:-)
"oron är räntan på bekymmer du tar ut i förtid, den själ kraft som du behöver till annat"

1 kommentar: