söndag 18 januari 2009

Kardemummakaka

Här kommer mitt sista tips på enkel men ack så god kaka. Även denna ingår i "favoritbanken" bland mina vänner. Enklare än så här blir det nog inte. Jag utesluter alltid syltade apelsinskal och den blir minst lika god ändå. Receptet är hämtat från www.alltommat.se

240 g vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, stött
2 msk syltade apelsinskal
75 g smör
0,75 dl mjölk
1 st ägg

Garnering:

0,5 dl pärlsocker


1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en 24 cm form med löstagbar botten. Blanda mjöl, socker, bakpulver, stött kardemumma och apelsinskal i en bunke.

2. Smält smöret och blanda med mjölken tillsätt det samt ägget och rör snabbt ihop till en smet. Bred ut smeten i formen.
3. Grädda 30 min i mitten av ugnen. Låt kakan svalna innan den stjälps upp ur formen.

Njuuuuuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar