onsdag 14 januari 2009

Leilas Mazarintårta

En underbart god tårta som går supersnabbt att göra. En mycket uppskattad tårta bland mina vänner. Är det inte högsäsong för färska bär kan man byta ut mot frysta alt. fruktcoctail.

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (alt 200 grader i vanlig ugn)
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.

Hoppas receptet inspirerar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar