måndag 12 januari 2009

Visst vill man att det ska gå smidigt

...när man flyttar? Tänkte väl det. Därför var vi mycket noga med att trippelkolla med tidigare hyresgäst att läget var under kontroll med deras utflytt. Men det var det ju självklart inte - inte vid något av de tre samtal som vi gjorde. De visste inte ens om att de sagt upp lägenheten. Blir man orolig då? Ja, i alla fall om man är jag. Jag blev riktigt orolig och ringde därför till kvartersvärden ett par gånger för att "bolla" kring läget. Man vill ju inte stå där i början av januari med två trötta småbarn (som åkt 70 mil) och en stor lastbil (som för övrigt är ruskigt DYR att anlita) full med möbler och sedan är inte lägenheten tom och flyttstädad.

Vad händer? Jo, när vi kommer för att hämta nycklarna finns de inte här utan på en ort 40 mil bort. Tack. När man byter lås på dörren vad ser man då? Jo, en inrökt (då menar jag i klass med RÖKRUM) lägenhet som var helt ostädad.

Ridå.

Kan säga så här. Det finns nog en kvartersvärd i Umeå som de närmaste nätterna kommer att drömma mardrömmar om en kvinna som totalt tappar focus och gråter värre än Lille Skutt mitt i ett vardagsrum - någonstans i Umeå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar