onsdag 18 mars 2009

Hur roligt får man/kan man ha? teknik,ansvar och nätverk

Hur roligt får man ha/ kan man ha egentligen? Hur mycket ryms det i kroppen liksom? kanske låter som ett lyxproblem, men är ju inte något problem egentligen, utan något jag är väldigt tacksam över- att jag har anledning att ställa mig den frågan.

Teknik! hur blir jag vän med tekniken? Hur kan jag se den som ett hjälpmedel och inte ett stjälpmedel? Vill att den ska fungera, utan att jag ska behöva anstränga mig för att förstå. Jag ska ha det bästa för mig just nu utan att själv behöva välja. Jag vill ha kontroll och inte kontroll på samma gång.

Ansvar! Visst är det viktigt att vara ansvarsfull?! Jag vill gärna vara ansvarsfull. Men när det gäller att ta ansvar för "jobbiga" beslut, vill jag gärna lämna över det till chefen - det är ju bara det att chefen är ju jag :P

Hur hinner alla ni andra nätverka på nätet? Själv har jag fullt upp att nätverka i verkligheten. Visst är det så att alla ni andra bloggar, läser bloggar, chattar, facebookar, skickar gruppmejl till era barns fotbollskompisar föräldrar, läser veckobrev och träningstider på hemsidor, skickar kärleksmejl till er älskade? Jag bara undrar?!

Efter en dag med dessa och en hel del andra funderingar och en del jobb däremellan :)var det skönt att avsluta med Våga sjunga på sporren, umeå kommuns personalförening. Därifrån går vi alla med rosiga kinder, avspänd kropp och ett saligt leende på läpparna.

Nu ska jag packa lösögonfransarna inför morgondagens uppträdande med Snowflakes Singers.

1 kommentar:

  1. Vore underbart att få se dig med lösögonfransar! Var och när uppträder ni under våren???

    När det din fråga kring nätverkande på webben och hur man hinner, så skulle jag kunna ställa samma fråga till dig om nätverkande IRL. Hur hinner du?? Så många möten, så många aktiviteter, så mycket träning, så mycket jobb...

    Slutsatsen: Man hinner givetvis inte allt. Men man hinner det man gillar, och man kommunicerar och nätverkar på det sätt som passar en bäst.

    (själv tycker jag datorn är så praktiskt eftersom jag har svårt att komma mig iväg hemifrån på kvällarna, och sitter i så många trista möten på dagarna - med datorns hjälp har jag ändå social samvaro med både jobbkontakter och vänner.

    SvaraRadera