onsdag 10 december 2008

Luciatåg, hemmajobb och Macy Gray

I eftermiddags var det dags för årets första luciatåg. Är så nöjd - för första gången har alla tre barnen luciatåg vid tre helt olika tillfällen! (Vill inte tänka på hur hysteriskt det var förra året, när allt skulle ske samtidigt. Det var en bedrift att ens få den luciadagen att gå ihop med allt pusslande och skjutsande och nervositet och fikande...)

Sonen hade premiär som stjärngosse. Hittills har han vägrat, men i år ville han promt ta på sig struten och syrrans gamla lusseklänning. Får nog betraktas som modigt, med tanke på hur fördelningen brukar se ut. De var tre stjärngossar, tjugo tomtar, tio lucior och en enda tärna, som sjöng för liv och lust. Alltihop så rörande på något vis.

Nu måste jag ta igen lite förlorad arbetstid, jobbar (och bloggar) med den bärbara datorn i knät hemma i sängen. En trött fyraåring ligger bredvid och tittar på Lady & Lufsen, med mjuka "gosen" mot kinden och tummen i munnen...

Dagens julsång blir en skön version av Winter Wonderland med Macy Gray.

1 kommentar:

  1. Vi hade besök av ett fantastiskt luciatåg med förskolebarn på jobbet idag. Förstår inte riktigt varför, men jag blir så himla rörd så det nästan är pinsamt vid sådana tillställningar. Insåg då även att det faktiskt är Lucia om två dagar! Känns som jag lever för dagen just nu när allt är så nytt på jobbet.Man kanske skulle ta sitt föräldraansvar och styra upp lite luciatraditioner nu när man har två små tomtar där hemma! Får bli morgondagens stora uppgift.

    SvaraRadera