söndag 14 december 2008

Mat och bak och adjö

I helgen har jag mest stått i köket. Har lagat maträtter i kubik och bakat julgodis och bakverk i högar. Kycklingspett, pastasallad, auberginegratäng, tacospett, älggryta, köttbullar, muffins, chokladbollar, pepparkaksknäck, nötchoklad, chokladtryffel, hjortronglass, kakor mm...En del gick åt när kompisarna kom igår, och en del är inför julen och veckan som kommer.

Är ambivalent, älskar att "bulla upp" på matbordet, bjuda gäster på massor att äta och fylla frysen med lunchlådor. Lyckas kanske sällan få till något märkvärdigt kulinariskt, men mycket och gott ska det vara. Samtidigt som det egentligen inte alls borde spela någon roll? Om man sänkte ambitionerna kring mat och städning så skulle ju orken räcka mycket längre...

Tja, detta ständiga dilemma för den moderna människan.

Fast just idag trivs jag rätt bra med att vara husmor, och känner mig nöjd men trött efter uträttat dagsverke vid spisen. Önskar bara att någon annan kunde komma och städa upp efteråt. Och skulle hemskt gärna ta jullov redan nu...

En vecka till av möten och skrivande och webbfix och känns lite tungt. Ser i alla fall fram emot att läsa nästa Magmakvinnars tankar i den här bloggen.

Tack för mig! Säger farväl med Ave Maria och Andrea Bocelli.

1 kommentar:

  1. Det har varit en mycket intressant och trevlig vecka när du bloggat Jenny, tack för det! Och trevlig helgmusik har du också bjudit på!

    Det är inte utan att jag känner lite mer julstämning nu än innan jag läste bloggen, man blir som inspirerad av din entusiasm över julen.

    Kram
    Birgit

    SvaraRadera