onsdag 3 december 2008

onsdagmorgon från källaren på Blåsnäsvägen

Idag tar jag det säkra före det osäkra och tar första bloggen från hemkontoret.

Har sprungit med Anki min trogna vän och löparkompis, äntligen. Hon har varit sjuk nästan en hel vecka. Oj vi hade mycket att prata om. Fick höra att hennes äldsta dotter (min guddotter) har flyttat hemifrån. Kan ni fatta lilla Johanna. hon bor i koollektiv nu, förövrigt precis som sin gudmor gjorde i samma ålder. Kul att det kommit igen. (oj nu lät jag gammal)
Hur klarar sig alla som inte har en springkompis att dela stort och smått med. Jag bara undrar...

Kvällen på Invito igår var mycket lyckad. Åsa Ögren - vilken inspiratör! Och hennes drivkrafter nyfikenhet, energi och nätverk. Känns igen på något sätt:) Hon tog också upp hur hon utsatts för härskarttekniker inom politiken och hur kvinnorna inom socialdemokraterna peppar varandra. Som sagt kul och inspirerande att ta del av.
Åsas egen avslutande sammanfattning:
  • Var inget offer för någon annans val
  • Gör egna val
  • Be inte om ursäkt för att du gör egna val.
  • Träna på att ge och ta emot beröm.
  • Våga drömma!

Tack Åsa för ett underbart föredrag!


Därefter diskuterades hinder för kvinnors företagande. Många intressanta idéer och förslag kom fram som Åsa ögren, Gunilla Lindner och Carina Folkesson fick med sig. Jag tog naturligtvis chansen att berätta om planerna om ett företagshotell för kvinnor.

Kvällen avslutades med Solja Krapu. Å hennes underbara dikter om handväskan, Folk gillar att resa och Det började så oskyldigt med diskbänken. Jag har hört dom förr (i somras på Holmö visfestival t ex) men det blir bara bättre för varje gång.

Förutom föredragen så fick jag möjlighetatt träffa flera Magmor och det är alltid kul! Annelie Söderlund, vår dokumentatör från Mallorca, Eva kassör och min vän och hjälpande hand i alla ekonomiska frågor i mitt bolag samt Gunilla Lindner förstås..

Idag blir det lite administration sen ska jag träffa min adept. Jag är mentor i Almis mentorprogram. Lunch med en annan "hälsonörd" Björn Hellgren. Därefter 2 coachningar, en träff med Studieförbundet Sensus och sedan håller jag coachträning på REX. Mina drivkrafter kommer till sin rätt idag. hörs i kväll...

1 kommentar:

  1. Det lät väldigt intressant det du berättade om "mötet" på Invito. Var det i Magmas regi eller ett offentligt möte?

    //Sivan

    SvaraRadera