måndag 8 december 2008

Mer jul

Jag har en bekännelse att göra. Jag fullkomligen älskar jul!

Kommersen blir jag alldeles matt av. Köpkarusellen och hysterin. Har också fått min beskärda del av Norénjular och helgångest. Tycker egentligen inte alls om julmat. Men trots detta; i december går jag in i något slags tindrande tillstånd.

Plötsligt förvandlas jag till en pysslande husfru som kokar julgodis, gör julkort och nejlikeapelsiner med barnen på löpande band. Inget kan rubba min barnsliga fascination över julpynt, luciaglitter, blinkande julgranar och stämningsfull julmusik. Sliskiga julfilmer går faktiskt också ner.

(Sen blir det ju aldrig sådär idylliskt som i fantasin, men det hindrar inte att jag njuter i alla fall.)

Så - jag tänkte dela med mig av lite julstämning och under min bloggvecka bjuda er på en julsång om dagen. Och vad kan passa bättre att börja med än just Adolfson & Falks träffande text Mer jul?

Men jag vill också veta: vad är jul för dig?? Skriv en kommentar vettja.


2 kommentarer:

 1. För mig är en del av det mysiga med julen musik, massor med julmusik.

  Min dator är fylld med över 200 julalbum, mmmm lite sjukt jag vet men jag kan bara inte låta bli att samla på mig. Varje år tillkommer några album.

  Inte hinner jag lyssna på alla men varje år så gör jag en blandad skiva med mp3-låtar till bilen så hela december kan vi lyssna till julmusik, allt från Ainbusk, Barenaked Ladies, B B King, Canadian Brass, Diana Krall, Göteborgs Domkyrkas Gosskör, Ringo Star, Johnny Cash, The Glenn Miller Orchestra till The Rat Pack!

  God Jul Jenny
  önskar Birgit

  SvaraRadera
 2. Birgit: det låter underbart! Hos oss går också julskivorna, i princip dygnet runt hela december. Men jag har inte alla dom där som du har!

  Avundsjuk.... ;o)

  /Jenny

  SvaraRadera